


Kui sa ei ole Timori ja Sumba saartest kunagi enne kuulnud, siis sa ei ole ainuke. Need paradiisisaared Indoneesia äärealadel on täis randu, millele turisti jalg on harva sattunud.
Maaliline Timori saar pakub põgenemisvõimalust reisijatele, kes armastavad seiklusi ja vaikust. Sumba saar on aga Indoneesia hästi hoitud saladus, mis on üllatuslikult vaid tunnise lennu kaugusel Bali peamisest turismikeskusest, kuid ometi on see seni jäänud suuresti puutumata söö-palveta-armastajatest.
Saared on tuntud oma ilusa puutumatu looduse poolest, mis on (seni veel) jäänud massiturismist rikkumata. Sumba saar on küll kaks korda suurem kui näiteks Bali, aga seal elab tunduvalt vähem inimesi. Sumba saarel on senini säilinud iidne kultuur ja traditsioonid, mis on olemuselt unikaalsed nii Indoneesias kui ka kogu maailmas.
Sumba saarel ootavad sind ainulaadsed vaatamisväärsused – sealhulgas traditsioonilised rookatusega majadega külad, kuulus Ikati kudumine ja iga-aastane Pasola festival, millel on omakorda märkimisväärne kultuuriline ja vaimne tähendus.
Sumba inimesed on ääretult lahked ja sõbralikud. Seal olles on pidevalt tunne nagu kohtuksid nad turistiga esimest korda – ei tasu siis pahaks panna, kui nad soovivad koos pildistada, sest see teeb neile suurt rõõmu.
Reis toimub: 09.11.–24.11.2025
Reisi korraldab: Go Travel
Reisijuht on Margus Kalam. Margus on Indoneesiaga väga tihedalt seotud ja sellest ka kirjutanud oma raamatus Minu Aasia. Lisaks on ilmunud mõned artiklid Postimehe veergudel. Sumbale sattus Margus esimest korda huvist selle saare kultuuri vastu, mis viis nii kaugele, et reisi korraldamise hetkel on käsil juba uus raamat. Margus on hankinud materjali saare ajaloo kohta ja käinud kohapeal inimeste kodudes lugusid kirja panemas. Palju ei puudunud abielust kohaliku naisega, aga mis sellest sai, saate teada reisi käigus. Lugusid Sumbalt ja teistelt Indoneesia saartelt saate kuulda terve reisi vältel. Kindel on see, et igav teil ei hakka. Lisaks on reisijuht käinud mitmetes Indoneesia kokandusklassides ja oskab soovitada, mida ja kuidas süüa. Loomulikult õpite reisi käigus ära ka selle, kuidas sõrmedega süüa. Kui soovite endale koju kaasa meeneid osta, siis võite kindlad olla, et saate kauba õiglase hinnaga, sest Margus on Indoneesia käsitöö impordiga tegelenud enam kui 20 aastat. Kõikide fotode autor on Margus Kalam.



REISIKAVA
PÄEV 1 | 09.11.2025 Tallinn – Istanbul – Denpasar
Kogunemine Tallinna lennujaamas Lennart Meri Bareljeefi all kell 16:30, lennud Turkish Airlinesiga läbi Istanbuli. Ees ootab pikk lend Indoneesiasse.
09.11.2025 Tallinn–Istanbul 18:45–23:20 TK1424
10.11.2025 Istanbul–Denpasar 01:50–19:15 TK0066
Äraantav pagas: üks kott/kohver kogukaaluga kuni 30 kg. NB! Saartevahelistel lendudel on äraantava pagasi piirmäär 25 kg. Lisatasu eest on võimalik ülekilosid juurde osta. Arvesta, et kergema pagasiga reisimine on märksa lihtsam!
Käsipagas: Tutvu käsipagasi reeglitega: https://www.tallinn-airport.ee/reisijale/pagas/reeglid-kasipagasile/
Toitlustus lennul: hinnas sisaldub soe toit ja joogid
PÄEV 2 | 10.11.2025 Vahepeatus Bali saarel
Pärast pikka lendu maandume troopilisel paradiisisaarel Balil, kus meid embab niiske ja lillelõhnaline õhk. Lennujaamast suundume hotelli, kus saab end korraks välja puhata enne reisi järgmist etappi. Need, kellele lennukitoidust ei piisanud, võivad nautida Balile omast maitsvat õhtusööki hotelli restoranis või võtta ette väikese jalutuskäigu õhtuses Kutas. Soovitav on siiski varakult magama minna, et keha uue ajavööndiga harjuks ja järgnevaks seikluseks valmis oleks.
Öömaja pakub Rama Beach Resort & Villas (või samaväärne).
PÄEV 3 | 11.11.2025 Lend Timorile ja sõit Betunisse
Varahommikune äratus, kosutav hommikusöök ja suundume lennujaama, et lennata Timori saarele. Lend kestab umbes 1,5 tundi, mille jooksul on selge ilma korral võimalus aknast alla kiigates näha mitmeid väikesaari.
Maandume Kupangis, mis on Nusa Tenggara saarestiku ja Indoneesiale kuuluva Timori saare osa administratiivkeskus. Turismi areng siin on alles lapsekingades, mistõttu ootab meid ees ehe ja rikkumata kultuur. Võtame ette umbes 7-tunnise bussisõidu läbi lopsakate metsade ja kuivade platoode, et jõuda Betunisse.
Lõunasöögiks peatume vajaduel lihtsakoelises sööklas, kus saame keha kinnitada kohalikul moel. Õhtuks jõuame hotelli, kus majutus on küll tagasihoidlikum kui Balil, kuid kohaliku külalislahkuse ja soojusega.
Toitlustus: hommikusöök on hinnas.
Öömaja pakub hotell Nusa Dua (või samaväärne).
PÄEV 4 | 12.11.2025 Timori saare südames – kultuur ja looduse võlu
Päeva alustame hotellis hommikusöögiga ja seejärel suundume tutvuma kohaliku külaeluga. Külastame Malaka maakonna külasid, kus inimesed elavad tänaseni traditsioonilistes majades ja kannavad erilistel puhkudel uhkeid käsitsi kootud riideid.
Lõunasööki sööme traditsioonilises külas. Pärastlõunal teeme retke lähimasse randa, kus on väike kaluriküla ja kust paistavad Ida-Timori mäed. Ujuma ei tasu seal küll minna, kuna vees võib olla krokodille.
Õhtu lõpetame hotellis õhtusöögiga.
Toitlustus: hommikusöök, lõunasöök.
Öömaja pakub hotell Nusa Dua (või samaväärne).



PÄEV 5 | 13.11.2025 Krokodillide jälgedes
Pärast hommikusööki võtame ette paadisõidu, nagu seda teevad kohalikud kalurid. Timori rannikul on palju looduslikke veekanaleid, mida täidab merest sisse voolav vesi. Just siin elavad ka soolavee krokodillid, kes aeg-ajalt pinnale ilmuvad – kas meil õnnestub neid näha? Kes teab!
Jõuame üksildasse randa, kus kohalikud poisid valmistavad meile lõunasöögi kuivanud kookospähklitest lõkkel. Joogiks pakutakse värskelt avatud kookospähkleid. See on justkui ellujäämisretk Robinson Crusoe stiilis.
Õhtuks jõuame tagasi hotelli, kuid julgemad võivad reisijuhiga kaasa minna kohaliku warungi õhtusöögile. Siinkohal hoiatus – kellele Aasia tänavatoit harjumatu on, võib seedimisele väljakutse esitada.
Toitlustus: hommikusöök ja lõunasöök on hinnas.
Öömaja pakub hotell Nusa Dua (või samaväärne).
PÄEV 6 | 14.11.2025 Maalilised mägiteed ja peatused randades
Peale hommikusööki sõidame tagasi Kupangi poole, seekord päevavalguses, mis võimaldab nautida imelisi vaateid mägedele ja rannikule. Teeme peatusi kaunites randades, kus vähemalt ühe puhul saame ka ujuda (kohalikud kinnitavad, et siin krokodille pole ammu nähtud). Vaated on hingematvad ja fotograafidele tõeline maiuspala.
Toitlustus: hommikusöök on hinnas.
Öömaja pakub hotell Sotis Hotel Kupang (või samaväärne).



PÄEV 7 | 15.11.2025 Lend Sumba saarele ja päikeseloojang mangroovide all
Sööme hotellis hommikust ja võtame hetkeks aja maha. Lend Sumbale on alles pealelõunal ja lennujaam pole kaugel. Kes soovib, saab basseinis ujuda või lihtsalt veidi kauem magada. Jõuame enne lendu veel lõunatki süüa.
Sumbale lendame väikese ATR-72 lennukiga, mis väga kõrgele ei tõuse ja nii on selge ilma korral pealtvaates võimalik ümbritsevaid saari vaadata. Lend kestab 1 h ja 10 min.
Sumbal maandume idaosas asuvasse Waingapu linna, mis on ühtlasi ka suurim asustus sellel saarel.
Registreerime hotelli sisse ja sõidame kohe mere äärde, et näha päikeseloojangut läbi üksikute mangroovipuude. See on vaatamisväärsus, kus kohalikud ikka armastavad pildistamas käia.
Soovi korral saab rannaäärses warung’is lasta kala küpsetada ja õlut kõrvale rüübata. Kohalik Bintang 600 ml maksab seal umbes kolm, väike 330 ml kaks eurot.
Toitlustus: hommikusöök on hinnas.
Öömaja pakub hotell Kambaniru (või samaväärne).
PÄEV 8 | 16.11.2025 Ida-Sumba kuppelmaastikud ja tantsivad mangroovid
Päev algab varahommikuse matkaga kell 5:00, et tervitada päikesetõusu üle Ida-Sumba kuppelmaastike. Pehme hommikune valgus maalib mägedele kuldse kuma. See on hetk, mil tasub lihtsalt hingata ja nautida.
Tagasi hotelli jõudes ootab ees kosutav hommikusöök. Seejärel suundume Prailiu külla, mida peetakse Ida-Sumba kultuurihälliks. Küla kivikalmed ja iidsete uskumustega seotud muistendid annavad aimu sellest, kui sügavad on siinsete inimeste juured. Siin saame näha ka kohalike naiste kätetööd – traditsioonilisi ikat-kangaid, mille mustrid kannavad edasi esivanemate pärimust. Kuidas valmistatakse looduslikke värve? Kuidas tõlgendavad sumbalased oma kangaste sümboleid? Saame kõik vastused!
Lõunasöögiks naaseme hotelli ning pärastlõunal on aeg veidi lõõgastuda – kes soovib, võib basseinis ujuda või võtta massaaži. Õhtu eel võtame aga suuna Walakiri randa, kus veest välja kasvavad kõverikud mangroovipuud loovad lummava ja omapärase vaatepildi. Kui õhtuvalgus langeb ja merevesi peegeldab punakat taevast, tekib tunne, justkui puud tantsiksid – sealt ka nende nimi “tantsivad mangroovid”.
Siin on ideaalne koht pildistamiseks ja kohalike maitseelamuste nautimiseks. Sööme lõkkel grillitud kala, mille kõrvale saab juua jahutavat õlut Bintangi.
Toitlustus: hommikusöök on hinnas.
Öömaja pakub hotell Kambaniru (või samaväärne).
PÄEV 9 | 17.11.2025 Ida-Sumbalt lääne poole – kivihauad ja müstilised külad
Sööme hotellis hommikust ja alustame pikemat sõitu Sumba läänerannikule, kus loodus ja kultuur on sootuks teistsugused. Teekonna esimene peatus on Wairinding kuppelmaastiku serval, kus laiuvad lainjad mäed loovad postkaardilikult kauni panoraami.
Edasi suundume Tarungi ja Waitabari külla, mis on kui elavad muuseumid – kõrgete katustega majad, mille all elavad hobused ja sead, ning suured kivikalmed, kuhu on maetud külaelanike esivanemad. Saame teada, miks on sumba majade katused nii kõrged ja miks on majade seinad kaunistatud pühvlipealuudega.
Siinset elu juhivad veel vanad kombed ja rituaalid. Kui meil veab, saame osa wulla padu festivalist, kus küttimisretkedel püütud metssiga saab õhtul küla suure peo keskpunktiks. Matšeeted sähvivad, trummid ja gongid kajavad ning inimesed närivad beetlipähkleid, mis hambad punaseks värvivad.
Lõunasöögi sööme kohalikus warungis, kus valik on lihtne, kuid ehe ja autentne. Teekonna lõpuks jõuame Rua randa, kus ööbime otse ookeani ääres.
Toitlustus: hommikusöök on hinnas.
Öömaja pakub hotell Rua Beach Resort (või samaväärne).



PÄEV 10 | 18.11.2025 Rannast randa – Sumba looduse võlu
Võtame ette tõelise beach-hopping’u ehk liigume ühelt rannalt teisele, sest iga rand on omamoodi unikaalne.
Tundub võibolla arusaamatu, et miks peaks ühes kohas nii mitmes rannas käima? Need rannad on tõesti erinevad. Ühes neist on kivine pankrannik, mille vahel valge liivariba ja servas koobas . Teises kookospalmid, kus võib ahve puude otsas näha. Kolmandas on lihtsal kaunis valge liiv jne. Nende vahele jäävad külad ja vaated üle väljade ookeanile on samuti kaunid. Seal ongi kõik kaunis.
Kui päeval küttimisega hästi läks, siis õhtul ootab meid Tarungi külas traditsiooniline pidu. See pole aga tavaline pidu – siin taovad pillimehed gonge ja trumme, naised hõikavad kõrgete häälitsustega ning mehed vehivad matšeetedega rituaalsetes tantsudes. Kui peost osa saame, on see kahtlemata üks eksootilisemaid ja meeldejäävamaid kogemusi kogu reisilt.
Toitlustus: hommikusöök ja lõunasöök on hinnas.
Öömaja pakub Rua Beach Resort (või samaväärne).



PÄEV 11 | 19.11.2025 Kesk-Sumba – kosed, turud ja pühad kombed
Pärast hommikusööki suundume Waikabubaki traditsioonilisele turule, kus saab näha kohalikku elu kogu selle eheduses. Siin müüakse vürtse, beetlipähkleid, käsitsi kootud kangaid ja kõike muud, mida üks kohalik elanik vajab.
Edasi liigume kauni koseni, mis asub keset riisipõlde ja astangulist jõge. Kui tahame jahutust, saame siin vees käia või lihtsalt imetleda vaadet.
Lõunasöögi sööme kohaliku pere juures, istudes palmilehtedest punutud vaibal ja maitstes Sumba kodutoitu. Loomulikult on meid vaatama tulnud kõik sugulased, kes kindlasti soovivad koos pildistada. Kui pererahvas pakub beetlipähklit, tuleb see kindlasti vastu võtta – see on külalislahkuse märk, isegi kui me seda närida ei soovi.
Toitlustus: hommikusöök ja lõunasöök on hinnas.
Öömaja pakub Rua Beach Resort (või samaväärne).
PÄEV 12 | 20.11.2025 Lääne-Sumba – türkiissinine laguun ja Ratenggaro küla
Sööme hommikust ja jätame hüvasti selle armsa hotelli ja lahke pererahvaga. Sõidame Lääne-Sumbale, kus külastame Kodi maakonnas asuvat küla Ratenggaro ja selle kõrval asuvat ilusat randa. Kodi maakonnas kannab enamus mehi vööl pikka nuga parangi ja närib beetlipähklit, mis hambad punaseks värvib ja ära lõhub. See on populaare ka naiste seas. Tiheda tarvitaja tunneb naeratuse järgi ära.
Edasi suundume Waikuri laguuni, mille türkiissinine vesi on nii kutsuv, et seal lihtsalt peab ujuma! Lisaks külastame Mandoraki randa, kus saab näha kalureid toimetamas.
Toitlustus: hommikusöök on hinnas.
Öömaja pakub hotell Simo (või samaväärne).



PÄEV 13 | 21.11.2025 Mereveest soola valmistamine ja Sumba kultuuripärand
Pärast hommikusööki võtame suuna Katewela külla, kus näeme mereveest soola valmistamise protsessi, mida on põlvest põlve edasi antud.
Katewela on eriline ka selle poolest, et siin asub väike vanamoeline mošee – haruldane vaatepilt Sumbal, sest enamik selle saare elanikke järgivad endiselt Marapu animistlikku usku. Küla arhitektuur erineb samuti teistest piirkondadest.
Järgmiseks peatume Tambolaka traditsioonilisel turul, kus saab veel viimaseid kohalikke suveniire kaasa osta.
Pärastlõunal külastame Sumba kultuurikeskust – Rumah Budaya Sumba, kus saab süveneda saare ajalukku, traditsioonidesse ja sümboolikasse.
Lõunasöögi teeme Tambolakas restoranis Makan Dulu, kus menüü on veidi kaasaegsem ja sobib ka neile, kes väga eksootilisi maitseid ei armasta.
Hommikusöök on hinnas.
Öömaja pakub hotell Simo (või samaväärne).






PÄEV 14 | 22.11.2025 Tagasilend Balile ja õhtusöök kuulsas Jimbaranis
Hommikul jätame hüvasti imelise Sumbaga ja suundume lennujaama, et lennata tagasi Balile. Lend kestab umbes 1 tund ja 20 minutit ning kui ilm on selge, saame veel viimaseid pilguheite Sumba maastikele.
Kes soovib, võib pärast hotelli registreerimist omapäi linnaga tutvuma minna. Lõunat saab süüa nii hotellis kui ka mõnes lähedal asuvas restoranis.
Õhtusöögiks sõidame Jimbarani, mis on tuntud Indoneesia parimate kalarestoranide poolest. Siin on võimalus proovida värskelt püütud kala ja krevette. Warungid on lihtsad, kuid maitsed on kuninglikud – merelõhn seguneb söegrilli suitsuga.
Pärast õhtusööki on võimalus avastada Bali ööelu, sest järgmisel päeval on väljalend alles õhtul.
Toitlustus: hommikusöök ja õhtusöök on hinnas.
Öömaja pakub Rama Beach Resort & Villas (või samaväärne).
PÄEV 15 | 23.11.2025 Viimane päev Balil – vabadus avastamiseks
Saame rahulikult ärgata ja võtta viimast Bali puhkusemeeleolust. Kuna hotellist on tellitud hiline check-out, ei pea kiirustama ja võib veel viimast korda nautida troopilist päikest ja basseinimõnusid.
Kes soovib sisseoste teha, saab minna Kuta või Seminyaki butiikidesse – siin on saadaval kõik alates luksuslikest batikakangastest kuni kohaliku hõbeehteni.
Kes tahab veel midagi avastada, võib võtta lühikese ekskursiooni mõnda lähikonna templisse või randa.
Kui eesmärk on lihtsalt lõõgastuda, on hotellis olemas kõik vajalik – spaa, bassein ja troopilised joogid.
Kell 17:30 koguneme hotellis, et sõita lennujaama. Tagasilend algab kell 21:05.
Toitlustus: hommikusöök hotellis ja söögid lennuki pardal on hinnas.
23.11.2025 Denpasar–Istanbul 21:05–05:40 TK0067
24.11.2025 Istanbul–Tallinn 15:10–17:50 TK1423
PÄEV 16 | 24.11.2025 Tagasilend Tallinnasse läbi Istanbuli
Ööl vastu 24. novembrit oleme lennukis ja lendame tagasi Euroopa poole. Kuna lendude vahe Istanbulis on piisavalt pikk, teeb Turkish Airlines meile enne Tallinnasse jõudmist Istanbuli linnatuuri.
Saabumine Tallinnasse kell 17:50.
HIND
- 3459 € ühele eeldusel, et koos reisib 2 inimest (ööbimisega kahekohalises toas).
- Kas reisid üksi, kuid sooviksid jagada tuba teise sooloreisijaga? Kirjuta meile: elamus@gotravel.ee
HIND SISALDAB
- lennupileteid Tallinn–Denpasar–Tallinn koos maksudega
- saartevahelisi lendusid
- 2 ööd majutust Balil
- 4 ööd majutust Timori saarel
- 7 ööd majutust Sumba saarel
- hommikusööke hotellides ja värsked kohalikud puuviljad teekonnal
- toitlustamist vastavalt programmile
- mugavustega bussisõitu vastavalt kavale
- kõiki kavas kirjeldatud sissepääsusid
- joogivett ja kookospähkleid
- eestikeelse reisijuhi teenuseid kogu reisi vältel
- viisa maksumust riiki sisenemisel
LISATASU EEST
- lõuna- ja/või õhtusöögid, mis ei ole programmis märgitud
- alkohoolsed joogid (alkohol ei ole igal pool saadaval)
- reisikindlustus (lisainfo allpool)
TASUMINE
- 30% reisi maksumusest tuleb tasuda 7 päeva jooksul broneeringu kinnitamiseks.
- Ülejäänud summa koos kõigi lisadega tuleb tasuda 01.09.2025.
TÜHISTAMINE
- Reisi tühistamisel omal soovil kuni 01.09.2025 peetakse kinni ettemaks.
- Alates 02.09.2025 jääb leppetrahviks 100% reisi hinnast.
- Kui reisija jääb kohale tulemata või ei saa reisile minna, kuna puuduvad vajalikud dokumendid, siis reisi maksumust ei tagastata.
- Palun tutvuge AS GoTravel korraldatavate pakettreiside tüüptingimustega: https://gotravel.ee/reisitingimused/.
VIISA & REISIDOKUMENT
- Välisministeeriumi andmetel kuulub Eesti nende riikide hulka, kelle kodanikud saavad turismi eesmärgil viisat taotleda piirilt. Pass peab kehtima vähemalt 6 kuud riiki saabumise kuupäevast.
- Reisidokument on pass, mis on kehtiv vähemalt 6 kuud pärast reisi.
- Kui reisija jääb kohale tulemata või ei saa reisile minna, kuna puuduvad vajalikud dokumendid, siis reisi maksumust ei tagastata.
- Registreerimiseks vajame passiandmeid.
- Kõige ajakohasema info riiki sisenemise kohta leiad siit.
REISIKINDLUSTUS
- Absoluutselt mõeldamatu on praegusel ajal reisida ilma reisikindlustuseta!
- Veendu, et Su olemasolev reisikindlustus on piisavate katetega või vormista kindlustuspoliis lisateenusena konkreetse reisi vajadusi silmas pidades.
- Reisitõrkekindlustust soovitame teha kohe, kui reis on ostetud või esimene osamakse tasutud, sest reisi ärajäämise kaitse hakkab kehtima 4 päeva pärast lepingu sõlmimist. Sellisel juhul on kindlustuskaitse all ka kogu reisini jäänud periood.
- Oluline on tähelepanu pöörata õige reisitõrke kindlustussumma valimisele, et oleks kaetud kogu reisi maksumus. Selleks tuleks välja arvutada, kui suured on esialgsed reisikulud kokku või kui palju võiks maksma minna ootamatu reisilt naasmine ning seejärel valida reisitõrke kindlustussumma suurema kulu järgi.
- Reisikindlustuse vormistamine lisateenusena, soovist palun teatada broneerimisel, vajalik isikukood. Meie kindlustuspartner on Salva Kindlustus.
- Go Travel soovitab siinkohal usaldusväärset Salva Kindlustust. Meie koostööpartner Salva Kindlustus pakub ka COVID-19 tervisekindlustuse kaitset, loe lähemalt SIIT.
LISAINFO
- Rühma suurus – reisijate arv 10.
- Reisi ametlik keel on eesti keel. Kohalikke giide vajadusel tõlgitakse.
- Ajavahe on reisi toimumise ajal 6 tundi.
- Ilm on valdavalt päikeseline ja väga kuum (+30-…+35 C päeval, öösiti umbes +25). Sel aastaajal sajab vihma tavaliselt korra päevas, enamasti enne õhtut ja sadu kestab tunnikese. Vahel vähem, vahel rohkem. Vihm ei sega, pigem jahutab ja annab värskust.
- Raha on soovitav vahetada Balile jõudes. Kes soovib, võib juba Eestist Indoneesia ruupiaid kaasa osta, aga kurss on oluliselt halvem. Sumbal ja Timoril kaardimaksetega ei saa arvestada.
- Ligikaudne kulu söögile ja joogile kohalikus warungis (lihtne, traditsiooniline söögikoht): riis ja liha (kana, kala, sealiha) 2–3 €; kookospähkel (joomiseks) 0.65–1.30 €.
- Ligikaudne kulu söögile ja joogile hotellis: praad 5–15 €; mahlad ja karastusjoogid 2 €; õlu 330 ml 2,25–3.20 € (Indoneesias on islamiusk ja alkoholiaktsiis kõrge).
- Kohvril peaks reisil kindlasti olema nimesilt ning telefoni soovitame salvestada kõik dokumendid, k.a foto kohvrist.
- Riietus võiks olla sportlik ja sobiv troopilisse kliimasse ja jalanõude puhul jälgi, et varbaosa oleks kinnine. Soovitame sissekantud matkajalanõusid.
- Reisikorraldajana anname endast parima, et reis toimuks täpselt nii nagu lubatud. Samas jätame endale õiguse teha reisiprogrammis muudatusi juhul, kui see on meist sõltumatutel põhjustel vajalik või vältimatu.
- Palun tutvuge AS GoTravel poolt korraldatavate pakettreiside tüüptingimustega: http://gotravel.ee/reisitingimused/.